sâmbătă, 9 noiembrie 2013

In Gorj criza loveste in preturile imobiliarelor

La categoria anunturi Gorj din diverse ziare sau de pe diverse siteuri de specialitate cele mai des intalnite sunt cele de ordin imobiliar, insa si aceasta piata imobiliara este artificial sustinuta de catre programul Prima Casa, piata imobiliara din Gorj intrand intr-un grav declind datorat lipsei resurselor financiare ce fac ca incheierea tranzanctiei unui apartament sau case sa fie din ce in ce mai rara.

Tot din cauza lipsei banilor au scazut si preturile la locuintele gorjene cu pana la 30 de procente, un apartament situat in zona centrala a orasului Targu Jiu costand aproximativ 40.000 de euro acum, pe cand o garsoniera are pretul de 20.000 de euro. Pe masura ce locuintele sunt situate cat mai aproape de periferie preturile scad si ele, astfel ca, un apartament cu doua camere costa sub 30.000 de euro, in vreme ce o garsoniera poate fi achizitionata la pretul de numai 18.000 de euro. Nici preturile la case sau terenurile destinate constructiei de case nu au fost ocolite de prezenta crizei financiare, in Targul Jiu metrul patrat de teren nu depaseste 20 de euro, iar in comunele de pe langa oras, poate fi achizitionat teren destinat constructiei de casa si la pretul de 5 euro metrul patrat. Faptul ca in zona nu sunt banii necesari achizitionarii de case si apartamente este relevat si in scaderea numarului de operatiuni de cadastu si carte funciara.

O alta cauza este instalarea crizei economice, care este evidenta si in Gorj. Locuitorii de aici care au facut credite imobiliare fiind executati silit intr-un numar tot mai mare din cauza creditelor ipotecare pe care le-au facut si pe care nu si le mai pot achita pana la bun sfarsit.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu