luni, 11 noiembrie 2013

Criza loveste in casele romanilor

Datorita scaderii salariale precum si a devalorizarii leului din ce in ce mai multi romani ce au apelat la credite imobiliare se vad in imposibilitatea achitarii acestora, fiind pusi in fata faptului de a-si pierde casele.  Siteurile de anunturi Botosani sunt pline de anunturi imobilire, botosanenii apeland la aceasta modalitate din ce in ce mai des in ultima vreme fiind nevoiti sa-si vanda casele si apartamentele din cauza datoriilor mult prea mari pe care acestia le inregistreaza bancilor.Cum de regula, locuintele nu se vand de prima data de cand sunt scoase la licitatie, bancile in proprietatea carora intra casele in urma neachitarii creditelor, se vad nevoite sa mai scada din pretul apartamentelor, doar pentru a-si recupera prejudiciul financiar.

Astfel ca, un apartament cu trei camere, situat intr-o zona buna a orasului si cu o suprafata de aproximativ 65 de metri patrati a ajuns sa coste doar 28.000 de euro, insa sunt cazuri in care preturile sunt dramatic scazute, un bun exemplu fiind un apartament de doua camere  evaluat doar la 12.000 de euro. Apartamentele cu 4 camere scoase la vanzare, si ce pot fi achizitonate prin intermediul licitatiilor organizate de catre banci, detin preturi cuprinse intre 32.000-34.000 de euro, apartamentele avand  suprafete  cuprinse intre 80-84 de metri patrati. Nici in ceea ce priveste casele construite in diverse zone ale orasului, lucrurile nu stau mai bine, preturile fiind destul de scazute, bancile scotandu-le pe piata spre vanzare cu preturi de la 40.000 de euro, in functie de suprafata utila sau zona in care se afla situata locuinta.

Oferta in ceea ce priveste preturile  la apartamentele si casele existente pe piata din Botosani si care urmeaza a fi date spre vanzare depinde de la banca la banca, in functie de creditele pe care le au facute proprietarii si valoarea acestora, precum si rambursul pe care acestia au apucat sa-l plateasca.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu