marți, 5 noiembrie 2013

Anunturile de terenuri

In cazul in care aveti la indemana un ziar si va aruncati privirea peste categoria anunturi terenuri sa nu va mire faptul ca  pretul cerut de proprietar vi se pare ca este unul mic. Cu siguranta nu va joaca feste privirea, ci acela e pretul real. Criza financiara a afectat in primul rand piata imobiliara in toata sfera sa, inclusiv si piata terenurilor de constructie. Asa ca, daca detineti o suma de bani si doriti sa va achizitionati un teren pe langa orasul in care locuiti, acum e perioada propice sa investiti in vederea ridicarii unei constructii.


Un recent sondaj a adus la cunostinta populatiei, faptul ca terenurile s-au ieftin in ultimii 4 ani cu aproximativ 60 de procente, dintre toate sectoarele pietii imobiliare, piata terenurilor fiind cea mai drastic afectata de criza economica instaurata la noi in tara. Cel mai mare declin al preturilor terenurilor destinate constructiilor l-a inregistrat orasul Iasi, aici, preturile scazand cu pana 77%, fiind urmat indeaproape de catre orasul Ramnicu Valcea, unde preturile au scazut cu aproximativ 74 de procente. In ceea ce priveste Capitala, aceasta ocupa abia locul sapte in topul oraselor cu cele mai mari scaderi ale preturilor la terenuri imobiliare cu 62%. Se pare ca, de aceasta scadere a preturilor la terenurile imobiliare se bucura in primul rand marii dezvoltatori, care au prilejul de a achizitiona loturi de terenuri mai mari la preturi avantajoase, pe acestea urmand a construi complexe comerciale sau rezidentiale, castigurile venite de pe urma acestora fiind unele substantiale.


In consecinta aceasta perioada de criza financiara poate fi una benefica in cazul in care detineti capital financiar pe care sunteti dispusi sa-l investiti in domeniul imobiliar, singurul lucru pe care mai ramane sa-l faceti este sa urmariti anunturile privind tranzactia terenurilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu