1. Utilizeaza programele individual
Multe programe care pornesc automat includ si optiunea de a nu porni automat. Cauta prin setarile de program pentru a vedea daca aceasta optiune este disponibila, inainte de a utiliza orice alta metoda.
2. Examineaza programele care pornesc automat
Faptul ca multe programe pornesc automat, nu reprezinta neaparat un efect imens asupra computerului. Ceea ce conteaza cu adevarat este puterea de procesare a acestora. Arunca o privire la cat de mult proceseaza pentru a gasi vinovatul. Cele care au o putere de procesare mai mare ar trebui sa le opresti din a mai porni automat.
Pentru computerele cu sistem de operare Windows, poti sa te uiti la aceasta prin deschiderea Task Manager (CTRL + ALT + DEL).
3. Cerceteaza inainte de a opri programele
Ar trebui sa iti faci intotdeauna temele inainte de a opri sau dezinstala un program. Acest lucru este necesar pentru functionarea in limite normale a computerului. Oprirea unor programe poate provoca daune grave. Nu opri si nu dezinstala nimic daca nu stii exact ce este. Arunca o privire pe Google si informeaza-te.
4. Evita programele utilitare
Exista multe programe utilitare care iti vor spune ca pot eficientiza procesul de schimbare al programelor de pornire si care pot lucra neoficial. Cu toate acestea, ar trebui sa fii intotdeauna extrem de precaut cu programele gratuite sau chiar si cu cele platite, care provin din surse pe care nu le cunosti. Un program care este, in general, de incredere este CCleaner, pe care ar trebui sa il descarci intotdeauna de la o sursa verificata, in conditii de siguranta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu