vineri, 21 februarie 2014

Pasari exotice in Romania

Nu este nicio greseala in acest titlu! La sfarsitul anului trecut, in Romania au fost aduse numeroase specii de pasari exotice.
La Sannicolau Mare, o localitate timiseana, a avut loc in perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2013 cea mai mare expozitie din Romania de iepuri si pasari exotice. Este un eveniment foarte important mai ales pentru copii care doresc sa invete mai multe despre lumea inconjuratoare, despre diversele specii de pasari, intr - o societate care pune mare accent pe tehnologie. Insa, si adultii s – au putut bucura la vederea numeroaselor animale de pe tot cuprinsul tarii, si nu numai.
        Grun Ernestin, presedintele Asociatia Crescatorilor de Pasari si Animale de Blana Nako din Sannicolau Mare, fiind gazda principal a evenimentului, a afirmat ca expozitia este o ocazie unica pentru locuitorii din vestul tarii. Probabil preferatele copiilor ar fost cateva pasari salbatice, care pot fi vazute doar in poze si carti. De asemenea, vizitatorii au avut posbilitatea sa admire rase deosebite de pasari, iepuri, porumbei si gaini aduse din toata tara. In total au fost expuse aproximativ 2.500 de animale, iar de organizarea evenimentului s - au ocupat douazeci si sase de asociatii de profil din toata tara.
        Vizitatorii au avut chiar sansa sa cumpere diverse exemplare in cadrul targului de exemplare de pe data de 30 noiembrie si 1 decembrie.
        Intrarea la expozitie a costat cinci lei de persoana, iar grupurile de copii organizate si anuntate dinainte organizatorilor au beneficiat de gratuitate; vizitatorii s- au putut bucura de multele pasari exotice si de animale de luni pana sambata, de la ora 09:00 la ora 17:00, iar duminica, de Ziua Nationala a Romaniei, programul a fost mai scurt decat in celelalte zile, de la 09:00 la 13:00.
Evenimentul s - a tinut in doua locuri, Hala agroalimentara si respectiv Sala de Sport Ioan Morar din Sannicolau.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu