marți, 29 octombrie 2013

Cele mai cautate joburi

Desi oferta pietii de munca nu este una foarte bogata pentru tinerii absolventi ai unei facultati, existand de cele mai multe ori anunturi angajari doar pentru muncitori necalificati, ori cele care se refera la o calificare inferioara celei studiate, exista insa si un domeniu destul de tentant in ceea ce priveste oferta locurilor de munca pentru tineri. Este vorba despre multinationale, ce vin cu o oferta din ce in ce mai bogata in cadrul targurilor  dedicate locurilor de munca, oferind joburi in diverse domenii.

In medie, la un targ de asa natura participa aproximativ 90 de multinationale, care arunca in piata locurilor de munca peste 3000 de joburi vacante, cele mai multe fiind in domeniul financiar bancar, inginerie, vanzari sau IT. Cei care recruteaza  pentru aceste multinationale prefera spre angajare tinerii care stiu cat mai multe limbi straine, fie de circulatie interantionala, fie dintre cele mai exotice, precum araba, japoneza, rusa etc.
Cele mai multe locuri de munca pe care companiile le ofera sunt cele destinate nivelului de entry level, aproximativ 50%, pe cand cele destinate unui post ocupat intr-o functie de conducere sau pentru un nivel avansat, mid level si senior de 25 %, pozitiile avantajandu-i atat pe tinerii care abia au iesit de pe bancile facultatii si doresc sa se angajeze imediat, cat si pe cei care au ceva experienta intr-un domeniu, dorindu-si sa-si schimbe pozitia in cadrul unei alte firme ce le ofera posibilitatea de a avansa.
Viitorii angajati ce aplica in urma unor anunturi de angajare oferite de multinationale pot avea o serie de facilitati in urma angajarii lor in cadrul firmei, pe langa mediile excelente de munca, pana la programe de dezvoltare profesionala intu-un mediu de lucru captivant si dinamic.

Pentru a putea aplica la unul din anunturile oferite de companiile multinationale, este necesar un singur cv, cat mai bine pus la punct pentru a putea atrage atentia angajatorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu