joi, 31 octombrie 2013

Inchirierile auto o solutie profitabila

O afacere profitabila ce incepe sa prinda din ce in ce mai mult teren si in Romania pe piata auto, o reprezinta inchirierile de autoturisme. Momentan, se pare ca, strainii care ne viziteaza tara sunt mai atrasi de aceasta optiune ce li se pare viabila, acestia avand afaceri in tara noastra sau romanii plecati peste hotare reintorsi in tara in vacanta.

Pasii sunt simpli in cazul in care doriti sa inchiriati un autoturism, pe internet prin intermediul siteurilor de specialitate, sau in ziare existand rubrici de anunturi auto gratuite ce va pot facilitata cautarea daca sunteti interesat de inchriere sau in cazul in care sunteti o firma care ofera spre inchriere autoturisme. Stand si analizand situatia este mult mai rentabil sa inchiriezi un autoturism cat dureaza perioada de sedere in tara, in detrimentul taxiului care este costisitor si care presupune un anumit risc avand in vedere costurile ascunse. Un alt avantaj il presupune si siguranta pe care ti-o ofera o masina inchiriata dat fiind faptul ca exista o legislatie foarte bine pusa la punct in ceea ce priveste acest tip de afacere, registrul auto roman impunand firmelor de specialitate ca masinile oferite spre inchiriere sa aiba  ITP-ul facut o data la 6 luni. In ceea ce priveste asigurarea de tip CASCO aceasta nu este obligatorie in cazul in care se doreste a se inchiria un vehicul insa, la cererea clientului aceasta poate fi incheiata.
Un alt lucru demn de retinut il reprezinta modalitatea de restituire a masinii inchiriate, existand firme care ofera automobilele cu rezervorul plin, iar in momentul returnarii aceasta trebuie sa fie in aceeasi stare, in caz contrar se va factura suplimentar.

In cazul unui accident rutier usor exista firme de inchirieri auto, care in urma unui apel telefonic pot pune la dispozitie un alt autovehicul. Daca soferul care a inchiriat masina  a fost implicat in accident si nu este vinovat este nevoie doar de incheierea unei constatari amiabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu