joi, 31 octombrie 2013

Inchirierile auto o solutie profitabila

O afacere profitabila ce incepe sa prinda din ce in ce mai mult teren si in Romania pe piata auto, o reprezinta inchirierile de autoturisme. Momentan, se pare ca, strainii care ne viziteaza tara sunt mai atrasi de aceasta optiune ce li se pare viabila, acestia avand afaceri in tara noastra sau romanii plecati peste hotare reintorsi in tara in vacanta.

Pasii sunt simpli in cazul in care doriti sa inchiriati un autoturism, pe internet prin intermediul siteurilor de specialitate, sau in ziare existand rubrici de anunturi auto gratuite ce va pot facilitata cautarea daca sunteti interesat de inchriere sau in cazul in care sunteti o firma care ofera spre inchriere autoturisme. Stand si analizand situatia este mult mai rentabil sa inchiriezi un autoturism cat dureaza perioada de sedere in tara, in detrimentul taxiului care este costisitor si care presupune un anumit risc avand in vedere costurile ascunse. Un alt avantaj il presupune si siguranta pe care ti-o ofera o masina inchiriata dat fiind faptul ca exista o legislatie foarte bine pusa la punct in ceea ce priveste acest tip de afacere, registrul auto roman impunand firmelor de specialitate ca masinile oferite spre inchiriere sa aiba  ITP-ul facut o data la 6 luni. In ceea ce priveste asigurarea de tip CASCO aceasta nu este obligatorie in cazul in care se doreste a se inchiria un vehicul insa, la cererea clientului aceasta poate fi incheiata.
Un alt lucru demn de retinut il reprezinta modalitatea de restituire a masinii inchiriate, existand firme care ofera automobilele cu rezervorul plin, iar in momentul returnarii aceasta trebuie sa fie in aceeasi stare, in caz contrar se va factura suplimentar.

In cazul unui accident rutier usor exista firme de inchirieri auto, care in urma unui apel telefonic pot pune la dispozitie un alt autovehicul. Daca soferul care a inchiriat masina  a fost implicat in accident si nu este vinovat este nevoie doar de incheierea unei constatari amiabile.

marți, 29 octombrie 2013

Cele mai cautate joburi

Desi oferta pietii de munca nu este una foarte bogata pentru tinerii absolventi ai unei facultati, existand de cele mai multe ori anunturi angajari doar pentru muncitori necalificati, ori cele care se refera la o calificare inferioara celei studiate, exista insa si un domeniu destul de tentant in ceea ce priveste oferta locurilor de munca pentru tineri. Este vorba despre multinationale, ce vin cu o oferta din ce in ce mai bogata in cadrul targurilor  dedicate locurilor de munca, oferind joburi in diverse domenii.

In medie, la un targ de asa natura participa aproximativ 90 de multinationale, care arunca in piata locurilor de munca peste 3000 de joburi vacante, cele mai multe fiind in domeniul financiar bancar, inginerie, vanzari sau IT. Cei care recruteaza  pentru aceste multinationale prefera spre angajare tinerii care stiu cat mai multe limbi straine, fie de circulatie interantionala, fie dintre cele mai exotice, precum araba, japoneza, rusa etc.
Cele mai multe locuri de munca pe care companiile le ofera sunt cele destinate nivelului de entry level, aproximativ 50%, pe cand cele destinate unui post ocupat intr-o functie de conducere sau pentru un nivel avansat, mid level si senior de 25 %, pozitiile avantajandu-i atat pe tinerii care abia au iesit de pe bancile facultatii si doresc sa se angajeze imediat, cat si pe cei care au ceva experienta intr-un domeniu, dorindu-si sa-si schimbe pozitia in cadrul unei alte firme ce le ofera posibilitatea de a avansa.
Viitorii angajati ce aplica in urma unor anunturi de angajare oferite de multinationale pot avea o serie de facilitati in urma angajarii lor in cadrul firmei, pe langa mediile excelente de munca, pana la programe de dezvoltare profesionala intu-un mediu de lucru captivant si dinamic.

Pentru a putea aplica la unul din anunturile oferite de companiile multinationale, este necesar un singur cv, cat mai bine pus la punct pentru a putea atrage atentia angajatorilor.

duminică, 27 octombrie 2013

Cum sa-ti promovezi anuntul imobiliar cu succes

De cele mai multe ori in momentul in care o persoana se hotaraste sa apeleze la mica publicitate in vederea publicarii unor anunturi imobiliare, apare problema conceperii acestora intr-un mod cat mai interesant pentru cititor pentru a releva cat mai bine oferta care urmeaza a fi publicata pentru a contracara concurenta.


In cazul in care nu apelati la un agent imobiliar care sa conceapa el insusi anuntul, iata, cativa pasi pe care trebuie sa-i urmati in vederea conceperii unui anunt imobiliar care va avea ca si cauza finala succesul.
In primul rand este bine ca vanzatorul sa cunoasca faptul ca, indiferent de tipul de publicare a anuntului, fie ca e in ziare sau pe siteurile de specialitate, exista doua tipuri de anunturi: cele simple, doar cu text si cele complexe care sunt insotite de texte si imagini. Pentru ca anuntul sa detina o rata de succes mai mare il puteti promova prin intermediu radioului, televiziunilor de nisa ori prin intermediul targurilor imobiliare.
Insa, cele mai cunoscute modalitati de promovare a anunturilor imobiliare sunt anunturile simple, in vederea conceperii unui astfel de anunt trebuie avute in seama o serie de elemente precum: zona in care se afla imobilul, tipul de locuinta-pentru unele persoane, conteaza foarte mult daca acestea sunt decomandate sau nu- si pretul, elementul definitoriu practic in incheierea unei tranzactii.


Daca alegeti sa adaugati si imagini anuntului trebuie sa tineti cont de unele recomandari. In primul rand fotografiile alese trebuie sa fie cat mai clare, obiectele din casa sa fie asezate la locul lor, nu neglijent aruncate, caci ar putea periclita impresia unui potential cumparator, si poate cel mai important lucru de avut in  vedere il reprezinta actualitatea fotografiilor acestea trebuie sa fie unele recente, pentru a nu da impresia ca oferta sta de foarte mult timp pe piata.

Posteaza pe Anunturi Ghid ca sa vinzi Rapid!
     

vineri, 25 octombrie 2013

Cum sa scrii corect un anunt


In momentul in care o persoana se decide sa dea un anunt la mica publicitate este bine sa cunoasca unii pasi in ceea ce priveste readactarea si compunerea acelui anunt, pentru a-si putea face destul de clara oferta.


De cele mai multe ori, cei care aleg sa dea anunturi la mica publicitate tind sa devina ambigui asupra a ceea ce doresc sa informeze, riscand sa creeze o falsa asteptare celor interesati, facand astfel ca raspunsurile anunturilor lor sa nu fie foarte numeroase. De aceea este necesar sa se cunoasca unele tipsuri cu privire la un anunt care va avea ca finalitate incheierea unei tranzactii cu succes. In primul rand, in momentul in care un vanzator alege sa dea un anunt la mica publicitate, este necesar sa-si aleaga cateva cuvinte cheie, care sa releve cat mai clar tipul de oferta pe care o detine, de regula impactul primelor trei cuvinte este unul major, in cazul in care anuntul nu atrage, inseamna ca nu este scris in cea mai buna maniera. Un alt sfat pretios, se refera la crearea unui anunt de urgenta. Incercati sa va caracterizati succint si cat mai relevant bunul pe care doriti sa-l vindeti pentru a atrage atentia cumparatorului, datele suplimentare oferindu-i-le prin intermediul telefonului. In al treilea rand, incercati sa starniti curiozitatea potentialului cumparator in redactarea anuntului. Spre exemplu, daca detineti un bun de colectie pe care doriti sa-l vindeti, puteti specifica faptul ca acesta poate fi unul rar, precum si anul fabricatiei sau daca bunul face parte dintr-o serie restransa din aceeasi categorie.


Fiti atenti sa va incadrati anuntul in categoria corespunzatoare de bunuri pe care doriti sa le vindeti. Cu siguranta nu veti avea foarte mult raspunsuri in cazul in care doriti sa vindeti o masina spre exemplu, daca anuntul se afla in categoria anunturi imobiliare.