duminică, 29 decembrie 2013

Cele mai noi telefoane mobile

Cu siguranta cu totii am auzit ca cele mai noi telefoane mobile sau macar cele mai inovatoare sunt cele care au un ecran pliabil. Acestea sunt promise de firma Samsung si se preconizeaza ca abia in anul 2015 se vor finaliza definitiv de perfectionat. Chiar daca la finele anului vor intra pe piata, pentru dotarea perfecta a telefoanelor respective se va mai lucra o buna perioada de timp. Astfel ca, pana in anul 2015 se pare ca si accesoriile lor vor fi pe masura. Ecranele acestor tipuri de telefoane vor avea la baza tehnologia Oled pentru a putea fi pliate si desigur ca principalul avantaj va fi si un ecran cu mult mai mult spatiu de utilizat. Acestea vor reprezenta si o mare usurinta in transportare.
Un alt model de telefoane mobile nou sau oarecum iesit din comun este reprezentat de telefoanele cu 128 de GB de memorie interna. Nici nu se poate sa fie prea greu sa ghiciti de unde provin acestea, chinezii au fost mereu inventivi si dornici de a aduna foarte mult intr-un loc foarte mic. Totusi, ideea a pornit de la Samsung insa numai un producator chinez a adoptat-o si inca de anul acesta a inceput sa produca in masa telefoane cu mega memorie. Din pacate telefonul nu poate sa utilizeze decat retelele de tip 2G de la nivel european, ceea ce din start reprezinta un impediment. Dar  se lucreaza la modelarea acestei nereguli.

Avansul tehnologiei cu siguranta ca nu se va opri aici si peste cativa ani sau cateva luni se vor anunta noi oferte, noi telefoane si multe alte idei inovatoare destinate sa uimeasca publicul amator de gadgeturi. Pana atunci sa ne bucuram de ceea ce prezentul ne ofera, tinand seama ca putem sa schimbam zilnic telefoanele mobile la cat de variate sunt modelele lor.


miercuri, 25 decembrie 2013

Tipuri de anunturi

Unele firme locale aleg insa si anunturi pe flyere, pe tot felul de pliante, pentru a-si face publicitate si nu numai, caci in cele din urma cel mai bun mediu de promovare ramane cel online, care permite omului de pretutindeni sa poata alege in functie de propriile sale standarde un anumit produs sau un serviciu. 

Variatele tipuri de anunturi au in discutie urmatoarele aspecte:
·         Felul promovarii - daca doresti sa platesti in plus pentru a avea un anunt incadrat intr-un chenar sau daca doresti ca anuntul tau sa apara mereu primul sau printre primele in lista de cautare.
·           Produsul promovat – in cazul in care doresti sa promovezi un anumit produs spre vanzare, sigur ca vei opta pentru aceasta varianta in momentul in care moderezi anuntul. Trebuie sa avem in vedere catalogarea corecta a anunturilor, in caz contrar riscam sa ramanem neobservati. De exemplu, daca o persoana sau o firma care doreste sa inchirieze un spatiu isi adauga anuntul gresit, deci la rubrica de vanzare sa zicem, persoana sau firma risca astfel sa nu mai fie gasita in urma cautarii, implicit sa nu mai fie vizibila.
·          Valoarea produsului sau a serviciului promovat – atunci cand adaugi un anunt trebuie sa fii atent la pretul pe care il dai deoarece risti astfel sa nu fii luat in seama. Daca dai o valoare prea mica, oamenii vor crede ca blufezi iar daca dai o valoare prea mare, atunci risti sa fii prea scump pentru buzunarele multora. Incearca sa te documentezi in momentul in care vrei sa vinzi ceva si da-i o valoare reala.



vineri, 20 decembrie 2013

Cum postezi un anunt

Cand doresti sa postezi un anunt nu e greu deloc. Complicatiile apar abia in momentul in care trebuie sa si platesti si daca nu ai un card care sa te poata ajuta, nu mai conteaza ca suma este atat de mica, de mai putin de un leu sau ca ai milioane pe card. Totusi, daca te lovesti de acest gen de problema exista mereu variante ajutatoare si anume anunturile online gratuite. Iar sa postezi un anunt pe internet e foarte simplu si o poti face in mai putin de un minut. Site-urile din domeniu au deja rubrici standardizate si nici macar nu mai e nevoie sa te gandesti prea mult ce trebuie sa scrii. Astfel avem practic cateva lucruri de adaugat cum ar fi:
titlul anuntului, ca sa stie lumea ce cumpara - acesta trebuie sa fie cat mai atractiv si desigur sa ofere cat mai multe informatii;
categoria din care face parte anuntul tau - aici trebuie sa adaugi anuntul intr-o anumita categorie pentru a simplifica procesul de cautare atunci cand cineva apeleaza la site-ul pe care tu il folosesti ca sa publici anuntul;
descrierea - trebuie sa aiba de regula un anumit numar de caractere si sa fie  cat mai ampla, mai coerenta si sa reprezinte cat mai bine produsul.
mai departe - daca ai - ataseaza cateva fotografii. Te vor ajuta sa vinzi mai repede ceea ce ai de vandut si  sa ii faci pe oameni mai interesati;
datele de contact - de regula trebuie sa treci un nume si un numar de telefon ca sa poti fi contactat. Mai poti sa treci aici si adresa sau macar orasul din care esti;
si sa nu uitam de pret acesta fiind esential - la unele site-uri se poate porni o licitatie pentru un produs, la altele este negociabil sau fix si nu se accepta schimburi si altele in functie de preferintele fiecaruia.

vineri, 6 decembrie 2013

Anunturile din ziare

A fost o vreme in care anunturile pentru orice se publicau in ziare. In Sibiu, de exemplu exista sau inca exista si un ziar numit “De toate pentru toti” care contine numai anunturi de publicitate. Exact de toate pentru toti, pentru ca avea sau inca are de la anunturi pentru vanzari masini, biciclete, mobila second hand sau noua, inchirieri spatii si apartamente si altele, pana la anunturi matrimoniale, de intalniri, funerare si multe altele. Pana acum ceva timp ziarele tiparite nu aveau nici macar editia online si trebuia sa mergi la redactie sa stai la coada si sa completezi o fisa, dupa care trebuia sa astepti sa treaca ziua sau zilele sa ti se publice anunturile, pentru ca numai in anumite zile iesea ziarul cu anunturi. In prezent nu mai sunt atat de multe obstacole, toata lumea prefera sa utilizeze internetul pentru anunturi, mai ales ca sunt cel putin trei site-uri mari, nationale care ajuta la medierea aceasta intre vanzator si cumparator si sute de mii de forumuri sau rubrici ale ziarelor online. Sigur ca mai sunt si persoane traditionaliste care nu accepta inovatiile in viata lor si au ramas la aceleasi  metode in continuare. Anunturile din ziare insa devin tot mai costisitoare si mai incomode, dar in cele din urma nu putem sa ne raportam la nevoile umane daca oamenii nu accepta rezolvarea lor cat mai rapida. Cat despre perioada lor de valabilitate, aici intervine un alt defect si anume faptul ca daca vrei anuntul reinoit trebuie sa platesti o alta suma de bani, ceea ce la anunturile online nu exista. La anunturile din ziare perioada de aparitie este de cel mult doua saptamani, in functie de periodicitatea ziarului sau in functie de suma platita. Nivelul de promovare este si el mai defectuos, deoarece ziarul tiparit nu iti permite atasarea unor poze ca sa poti sa iti promovezi anuntul cat mai bine.